Na lang wachten mochten we weer. De reuzendoders van T5, dit maal tegen de topper van de klasse WSG 1. Op voorhand zou een score van 1,5-6,5 te verwachten zijn, maar dat had ons eerder ook niet weerhouden om krachtig op te treden en goed te scoren. De vorige ronde had dat helaas geen matchpunten opgeleverd en nu wilden we dat natuurlijk wel zien te bereiken. De krakers voor de degradatie beslissing komen er weliswaar nog aan, maar het is nooit mis om alvast een kampioenskandidaat een tikje te geven. Helaas liep het anders. Misschien waren we nog niet helemaal wakker omdat we een uur eerder begonnen dan anders, of zat er gewoon iets in de lucht. Zelf trad ik aan op bord 3 tegen ditmaal wel een 2000+ tegenstander. Uiteraard begon ik enthousiast met e4 om dreiging te creëren (al had ik denk ik het koningsgambiet niet gebruikt in dit geval). Mijn tegenstander counterde met een geniepige variant waarmee we eigenlijk al geforceerd op zet 4 met eindspel tactieken moesten rekenen. Nou speel ik dat normaal graag tegen sterke tegenstanders, maar met een kleine min in de stelling knokken tegen een veel sterkere tegenstander is de manier om langzaam van het bord geschoven te worden.
Het nare neveneffect was ook dat ik moest nadenken en dus weinig van de andere partijen heb gezien. Om mij heen zag ik wel Jessica en Robert niet erg comfortabel staan (al was het nog niet hopeloos) en Jarich - die niet lekker in zijn vel zat - had al snel verloren. Onze hoop was dan ook op de knokkers van de laatste borden, maar ook daar werd gezwoegd.
Terwijl ik Yannic aan het lastig vallen was bij de bar kwam de één na de ander melden dat ze verloren hadden en er dreigde een dramatische 0-8 aan te komen.
Gelukkig voor ons was "good old" Bertus er nog. Gedecideerd schoof hij zijn tegenstander aan de kant in de eindfase van de partij (zoals we dit seizoen al vaker hebben gezien!). Driewerf hoera voor de man die onze eer gered heeft. Nu maar hopen dat de rest ons na deze monsterscore weer gaat onderschatten. (Onze tegenstander vertelde dat ze zo sterk mogelijk waren afgereisd gezien onze vorig resultaten :S )

Ondanks de iets mindere sportieve prestaties en resultaten was het opnieuw een geslaagde middag. De komende weken "sans" worden zwaar. Iedereen alvast fijne feestdagen gewenst en tot de volgende matchdag!