Hardenberg 2 - ESG Dr. Max Euwe 5, 6 april 2013


Hardenberg uit, altijd lastig. Vooraf had Remko al gespeeld en gewonnen, dus dit was een mooie uitgangspositie. Ook nog eens zonneschijn en een gevoelstemperatuur van minimaal 14 graden in de zon. Hoe lang is dat geleden? En kunnen wij winnen van Hardenberg 2. Zo'n dagje schaken roept meerdere vragen op: "Waar is de tas van Frank" en "Kunnen we tijdreizen".

Het adres van het clubgebouw in de TomTom ingevoerd en aangekomen kwam er een lichte twijfel want het leek wel typische Hollandse straat, zonder een apart gebouw. Op de hoek dan toch een bordje met de mooie naam "De pothof".

We begonnen opgetogen aan de wedstrijd, gesteund door onze stoere invallers. Zo kwam Nadia helemaal uit Arnhem met de trein. Zij zou verder nog een hoofdrol spelen, doordat ze minimaal drie keer het verhaal over 23 november vertelde. 23 november? Ja, toen had Frank zijn tas vergeten in dit gebouw vergeten. Zou die er nog zijn?

Iets over één begonnen we. Na 40 minuten was er een ongelukje op bord 3 waardoor Jarich opgaf. De stand was op dat moment 1-1.

Nadia speelde met wit en had een pion op c6 staan, gesteund door een toren en een dame, en dat zag er gevaarlijk uit.

Jessica kwam langzaam in verdrukking. De andere partijen leken gelijk op te gaan. Ik had zelf het gevoel er ook aardig voor te staan, maar langzaam ging ik ten onder. Robert verloor ook. Hierdoor stond het 3-1

Nadia versloeg haar tegenstander met een mooie aanval in een interessante partij. 3-2

Jessica moest opgeven na een dappere poging om haar koning te verdedigen. 4-2

In de analyse ruimte en daarbuiten ( door de deur die alleen aan de binnenkant te openen is) werden diverse thema's besproken. Het nieuwe lay-out van het clubblad werd als een verbetering gezien. Tijdreizen zal nooit mogelijk zijn omdat er nog nooit mensen uit de toekomst zijn geweest die dat ons verteld hebben. De Tas van Frank is terug!

Op het eind speelde Onno en Peter nog, wat beide door omstaanders als gelijkwaardige stellingen werd beoordeeld. Uiteindelijk won Peter en verloor Onno. Hierdoor was de eindstand 5-3.

Met dank aan de invallers.

Gelukkig hebben we de foto's nog :)