Op een zeer onverwacht moment (Wierden probeerde ons op alle mogelijke manieren in verwarring te brengen, door op donderdag te spelen en ook nog eens vroeger dan anders!) een nieuw verslag van de razende reporter van V2.
Geheel tegen de verwachting in kwamen we probleemloos zonder verkeerd te rijden in Wierden aan, en zelfs een wegversperring door wegwerkzaamheden kon niet voorkomen dat we maar liefst 10 minuten te vroeg aankwamen. Mijn bioritme was helemaal verstoord, dus ik bied bij deze mijn verontschuldigingen aan dat mijn partij toch ongeveer rond dezelfde tijd klaar was als anders.
Het moest dit keer van de onderste borden komen, want Sjoerd en Frank hadden een spreekwoordelijke "off-day". Mogelijk waren ze in gedachten al in de Grolsch Veste of iets dergelijks, of eigenlijk toch niet want uiteindelijk navigeerde Sjoerd ons rechtstreeks de file-ellende rond het stadion in.

 

Ik had weer een een koningsgambiet, dus we stond moreel al 1-0 voor na 2 minuten spelen. Moest natuurlijk nog wel afgemaakt worden maar dat lukte (zie diagrammen). De mooiste partij speelde Joop, en die wilde ik eigenlijk laten zien hier. Toen ik de partij probeerde over te schrijven bleek echter dat de notatie ergens spaak liep, en toen ik bij zijn tegenstander te rade ging bleek de tegenstander van Joop zelfs Vladimir Episjin te overtreffen wat betreft dramatisch onleesbaar noteren. Dat was dan ook overigens het enige waarin hij de Russische grootmeester overtrof. Dat doet niets af aan de wijze waarop Joop een vrijwel gelijke stelling door knap combineren tot een overwinning bracht.

 

Bij de tussenstand van 2-0 werd het nagebijten. Zowel Sjoerd als Frank stonden slecht. Frank stond eigenlijk eerst nog wel aardig, maar kort na de 2-0 leek Frank het volste vertrouwen in de verloren stelling van Sjoerd te hebben en in geen tijd stond hij een toren achter met een hopeloze stelling. Sjoerd stond eigenlijk de hele partij slecht maar had toch een klein kansje op remise omdat zijn tegenstander niet naar een toreneindspel maar naar een dameeindspel afwikkelde. Sjoerd had 2 pionnen minder, maar wel de stelling redelijk onder controle. Met weinig tijd op de klok voor beide spelers lag er telkens eeuwig schaak op de loer. Dat kwam er uiteindelijk ook uit en zo wist onze teamcaptain wederom een zwaarbevochten 2.5-1.5 overwinning over de streep te trekken. Na twee keer uit en de volle punten staan we er prima voor. Als het thuispubliek er straks achter gaat staan kan het wel eens een heel mooi seizoen worden voor V2!

 

Voor de diagrammen kunt u terecht op onze Facebook pagina.