Afgelopen zaterdag (19-11-22) is in het Terphoes de 19e Max Euwe jeugd Grand Prix gehouden. Nadat de 18e editie 22 deelnemers trok, was de 19e editie een stuk uitgebreid met 34 inschrijvingen waarvan uiteindelijk 31 afgelopen zaterdag in actie kwamen.

Verdeeld in vier groepen werd er 7 rondes rapidschaak gespeeld.

(foto's Jessica Groenewolt)

In de eerste groep was het Aaron van SC Rijssen die iedereen het veld liet ruimen voor een klinkende zege met 6.5 uit 7. Enkel Sam kon in ronde 2 een half puntje snoepen door in een pionnen eindspel de koningen midden op het bord vredig tegenover elkaar te laten manoeuvreren. Storm kwam namens SV Almelo als winnaar van de vorige editie minder voor de dag. Na winst in de eerste twee rondes op Jay Giani en Mon moest hij in ronde 3 en 4 zijn meerdere laten kennen in Sam en Christian. Laatstgenoemden complementeerden namens SG Max Euwe het podium met Sam op plek 2 (6/7) en Christian op plek 3 (5.5/7).

De tweede groep was een prooi voor David namens JSV Minerva. Met een remise tegen clubgenoot Yaro in ronde 1 en een verliespartij tegen Thijs in ronde 3 won David de rest van de partijen en de poule met een score van 5.5/7.
Plek twee werd toegekend aan Nora namens SG Max Euwe. Na een winstpartij op Marco gaf ze in ronde twee door meerdere foutieve zetten extra tijd weg aan David, die uiteindelijk ook de overwinning naar zich toetrok. Nadat ze in ronde 3 ook verloor van Yaro herpakte ze zich met 4 overwinningen op een rij om de tweede plek veilig te stellen. Yaro ging er namens JSV Minerva met de 3e plek vandoor. 

In de derde groep kwam de winnaar helemaal vanuit het Groninger land. Thijmen was helemaal vanuit Ten Boer overgekomen om de overwinning in deze groep te claimen. Hij stond in de 7 partijen enkel een half puntje af aan Luca namens SC Rijssen, de uiteindelijke nummer 2 van de groep. Doordat beide spelers met 6.5/7 waren geëindigd werd het zilverwaar in snelschaken verdeeld, waarbij Thijmen als winnaar uit de bus kwam. De 3e plek was voor Daan. Hij leed enkel puntverlies tegen twee eerder genoemden en eindigde op 5/7 punten.

De winnares van groep vier was een debutant uit Hardenberg, Rochelle. Er stond geen maat op haar nadat ze met 7/7 een 100% score had neer gezet. Jurre veroverde in deze groep het zilver namens SV Borne. Hij verloor enkel de partij tegen Rochelle en eindigde met 6/7 op plek twee. Met 4.5/7 eindigde Koen namens JSV Minerva op de derde plek.

 

Het was weer geslaagd! Op naar de 20e editie! Ik wil graag alle deelnemers, begeleiders, mede-jeugdleiders en medewerkers van het Terphoes bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement.

Daniël Rabbers
Jeugdleider SG Max Euwe

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen