Door: Daniël Rabbers

 

September 2016,

Bij DGT zijn ze ervan overtuigd dat een betaalbare schaakcomputer een goede additie aan het assortiment zal zijn. Op dit moment heeft DGT enkel de Revelation 2 schaakcomputer welke relatief prijzig is. Hier willen ze een model aan toevoegen dat voor een groter deel van de doelgroep beschikbaar zal zijn.

Het ontwikkelen van de DGT Centaur heb ik een grote boost mogen geven door er mee af te studeren voor mijn opleiding Industrieel Product Ontwerpen. Ik ben een half jaar bezig geweest met gebruik, functie, ontwerp, techniek en productie.

DGT Centaur

Foto: https://schach.computer/

De onderzoeksfase was gelijk mijn eerste ontmoeting met Schaakclub Max Euwe. In de voorgaande 26 jaar had ik enkel ervaring opgedaan als huisschaker. Op de clubavond is een enquête gehouden met behulp van een aantal zichtmodellen waar de voorkeur van de clubschaker naar uitging. Een clubavond van Max Euwe beviel me wel! Deze opdracht heeft er dan ook voor gezorgd dat ik lid ben geworden en mijzelf nu ‘clubschaker’ mag noemen.

Het eindproduct is een schaakcomputer met veldverlichting , instelbare sterkte en veel rekenkracht. De DGT Centaur is (automatisch) aan te passen aan de speelsterkte van de gebruiker. Deze functies zorgen ervoor dat je altijd tegenstand, oefening of analyse bij de hand hebt zonder naar een beeldscherm te hoeven staren.

DGT Centaur

Foto: https://schach.computer/

Na mijn afstuderen heb ik nog enkele bezoeken aan DGT gebracht en nu is het product bijna case ready.

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen