De kampioen, Jonas Hilwerda kijkt toe bij de partij tussen Machteld (l) en Onno (r).

 

Voor het Nederlands Jeugdschaakkampioenschappen (NJSK) dat werd gehouden van 1 t/m 7 augustus in het IISPA in Almelo verzorgde ik de livestream. 

IISPA Almelo

Elke dag deed ik de livestream met een goede ervaren schaker naast mijn zijde. We begonnen meestal rond half twee en eindigden ergens tussen vijf of zes uur. Het zijn dus lange opnamens! Bij sommige video's heb ik zogenaamde 'timestamps' geplaatst. Op die manier kan je snel naar een bepaalde fragment. Van dag 3 met IM Herman Grooten is zelfs op de schaaksite.nl een groot artikel gemaakt. Tel je even mee hoeveel diagrammen in het artikel - een fascinerend eindspel, zijn verwerkt?

 

In 'lees meer' is een overzicht van alle livestreams te zien.Met Nico Zwirs, Simon Elgersma, Herman Grooten, Paul ten Vergert, Yannic Husers (toernooi-directeur), Stefan Kuipers, Rick Lahaye en Jan Werle.

 

Voor de editie 2021 stond een aantal fysieke kwalificatietoernooien op het programma, verspreid over het land. Vanwege de coronabeperkingen zijn deze online gespeeld op 3, 10 en 17 april.
In ieder kwalificatietoernooi waren 16 plaatsen te verdienen: Jeugd A, Jeugd B en Meisjes C elk 4; Meisjes A en Meisjes B elk 2. De kwalificatie voor de categorie Jeugd C is weer verlopen via de regionale PJK’s. Deze gekwalificeerden hebben zich dus geplaatst voor zowel het NK ABC Online 2021 als het fysieke NJSK 2021.

Voor de hele kwalificatiereeks en voor het NJSK 2021 gelden de volgende leeftijdsgrenzen:
A: geboren na 2002 (​t/m 18 jaar)
B: geboren na 2004 (t/m 16 jaar)
C: geboren na 2006 (t/m 14 jaar)

Een overzicht:

Dag 1: met IM Nico Zwirs (2442)

 

Dag 2 met CM Simon Elgersma (2158):

 

Dag 3 met IM Herman Grooten (2250)

Artikel, een fascinerend eindspel Herman Grooten op schaaksite.nl.

 

Dag 4 met CM Paul ten Vergert (2217)

 

Dag 5 (deel 1/2) met Yannic Husers (Toernooi directeur)

 

Dag 5 met IM Stefan Kuipers (2443)

 

Dag 6 met Rick Lahaye (2397)

 

Dag 7 (slotdag) met GM Jan Werle (2563)

Toernooisite: NJSK

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen