Foto: SBO site

Tekst: Artikel SBO

Door het winnen van een Armagedonpartij tegen medefinalist en clubgenoot Rob Bertholéé heeft Frank Kroeze zich geplaatst voor het NK kwalificatietoernooi dat in het weekend van 25 en 26 september wordt gehouden.

12 deelnemers bepaalden in 7 partijen de 4 halve finalisten.  Peter MIjnheer moest het opnemen tegen Frank Kroeze en Jochem Mullink tegen Rob Bertholéé. Beide halve finales eindigden in  2-0.  Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Peter Goud ontspon zich een spannende finale. Beide spelers wonnen hun zwart partij, waardoor een Armagedonpartij de winnaar moest bepalen. Frank won de loting en koos voor zwart.  Wit kreeg 5 minuten en zwart 4, waarbij zwart voldoende zou hebben aan remise.  In een bloedstollende eindfase hield  Frank het hoofd koel en kon met een stuk minder zijn  pion promoveren tot dame en na een onregelmentaire zet van Rob, de partij naar zich toe trekken.

Rob: 'Het toernooitempo was 10 min. De eerste partij had ik eerst groot voordeel, maar counterde hij goed. Dit was de tweede partij, die ik moest winnen! In de 'armageddon' won ik een stuk, maar na een promotie liet ik mijn koning schaak staan, terwijl hij nog maar 11 seconden had. Hij had de overwinning dik verdiend met zijn 6.5 uit 7 in de poule. Ik kwam met 4.5 maar moeizaam op gang met dit rare tempo'.

2e Finalepartij: Frank vs Rob kan je naspelen met de lichess gameviewer:

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen