Afgelopen week waren twee JCC wedstrijden. Het D-team speelde thuis tegen H.E.C. uit Haaksbergen, het C-team had een uitwedstrijd in Hengelo tegen JSV Minerva. Beide teams hebben een overwinning binnen gesleept. 

JSV Minerva C - SG Max Euwe C 1-3

Afgelopen vrijdag speelde het C-team een uitwedstrijd in Hengelo. Sam, Jonas, Joep en Farzan namen het op tegen Sophie, Vincent, Laurens en Luuk. 

Op bord 1 was het Sophie tegen Sam. In een Italiaan kwam Sophie op zet 22 een vork tegen op b6. Hierdoor verloor ze een stuk en een kwaliteit. Een paar zetten en een dame-offer later zette Sam mat met Tdg7. Hieronder kun je de partij naspelen. 

  

Op bord twee was het Vincent tegen Jonas. Jonas had via 18.f4 Db6? 19. Dxh5 Dxd4+ een stuk verloren. Door een onnauwkeurige zet van Vincent stond hij echter mat in één toe. Een paard op de rand is een schand, hieronder een schoolvoorbeeld. 

Uitslag: https://sosc.netstand.nl/pairings/view/9666

De volgende wedstrijd is 12 maart thuis tegen Lonneker C.

SG Max Euwe D - H.E.C. D 4-0

Na de oor wassing tegen Almelo was er behoefte bij een resultaat bij SG Max Euwe D. Afgelopen dinsdag werd er thuis aangetreden tegen H.E.C. uit Haaksbergen. Door personele problemen trad H.E.C. maar met 2 personen aan.  Willem en Salih namen het op tegen Ruben en Duuk. Beiden wonnen zowel de reguliere als de snelschaak partij. hierdoor kwam er 2x 4-0 op het scorebord.

Uitslag: https://sosc.netstand.nl/pairings/view/9675

De volgende wedstrijd is 12 maart thuis tegen Almelo, een uitstekende mogelijkheid op revanche. 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen