Zomeravond jeugdschaak 14-6-22

Op een warme zomeravond zetten we de tafels buiten!
Zo kunnen we lekker van het weer genieten tijdens het schaken.

Vandaag bestond dat uit een aantal rondes bughouse schaken met na de pauze een competitieronde.


18e SG Max Euwe Jeugd GP

Afgelopen zaterdag is in het Terphoes de 18e Max Euwe jeugd Grand Prix gehouden. De 22 deelnemers werden verdeeld in twee groepen en speelden 7 ronden zwitsers-rapidschaak.  

(foto: Rob Bertholee)

1e groep

In de eerste groep kwam het kampioenschap neer op tie-breaks tussen Storm en Take (Sonneborn-Berger score). Hierbij wogen de scores tegen Victor en Marijn net in het voordeel van Storm. Het podium werd op een 3e plek bezet door Sam. 

2e groep 

In de tweede groep was het kampioenschap voor Sophie. Na 6 overwinningen (waaronder een paar sneaky herdersmatjes) wist ze tegen Nynke de 100% score niet te halen. Ze kwam met wit aardig de opening uit na: 1. e4 e5 2. Bc4 Nc6 3. Qh5 Nh6 4. d3 Bc5 5. Bxh6 O-O 6. Bxg7 Kxg7 maar verzuimde dit om te zetten naar een score. In de tweede groep was het tot aan de laatste rondes spannend voor de podiumplekken maar op het eind trokken Satadru en Marco aan het langste eind bij het verdelen van zilverwaar voor plek 2 en 3.

Het was een geslaagde dag en de 19e editie zal zeker snel in de agenda gezet worden.

(foto: Rob Bertholee)


Koningsspelen 2022

Schaak clinics groep 7/8

Afgelopen vrijdag (22-4) Hebben Jessica en Rob een clinic gegeven aan leerlingen van Willem van Oranje, de Sterrenborgh en De jonge Helden. In de kantine van de korfbal vereniging DOS-WK kregen leerlingen van groep 7 en 8 de basiskneepjes van het schaakspel uitgelegd. 

"Het was een leuk festijn vandaag, Alle kinderen zonder uitzondering, hebben hartstikke goed mee gedaan en volgens mijn vond iedereen het leuk!" (Jessica)

 

 


 

CONDI-CHESS 01-03-22

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen