Op dinsdag 7 december is er weer open avond. Dit keer gaan we het spel Raindropchess spelen. Dit is een variant op het schaakspel en is begin dit jaar nieuw geïntroduceerd in de schaakwereld.

Korte speluitleg
Bij dit nieuwe spel lopen en slaan alle stukken hetzelfde als bij gewoon schaken. Er is alleen één verschil. Het bord begint leeg. Om de beurt draaien de spelers kaartjes met daarop afbeeldingen van stukken om en plaatsen het corresponderende stuk op het bord. Zodra een speler een koning heeft, mag deze ook zetten doen in plaats van kaartjes draaien.

Door deze nieuwe regel neemt de geluksfactor toe en heeft iedereen kans om te winnen. Bovendien hebben ervaren clubspelers in tegenstelling tot normaal schaken geen voordeel qua openingskennis.

Gratis
De avond is toegankelijk voor iedereen en geheel gratis. Ook mensen die niet lid van SV Dr Max Euwe zijn. Precieze spelregels worden op de avond uitgelegd. Geïnteresseerden hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Het toernooi begint om 20:00 in wijkcentrum ’t Ni-je Terphoes aan de Noord Hollandstraat 4 in Enschede. Vooraf om 19:30 wordt een training verzorgd.


Kijk voor meer informatie over Raindropchess op www.raindropchess.nl.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen