Yannic Husers heeft afgelopen zaterdag het 11e GP jeugdtoernooi van SG Max Euwe weten te winnen. In een toernooi waar een mooi aantal van 51 kinderen op sinterklaaszaterdag naar Enschede kwamen om elkaar te bestrijden op de 64 velden liet Yannic weinig liggen en behaalde hij 6,5 punt.

In de hoofdgroep, bestaande uit 19 kinderen (groep 1 t/m 3) was hij dus met 6,5 uit 7 uiteindelijk de beste. Met een remise in ronde 4 tegen Martijn v/d Belt leken beide heren op een gezamenlijke toernooioverwinning af te stevenen, maar met een nederlaag van Martijn in de 7e ronde tegen Terence Numans bleef Martijn uiteindelijk op 5,5 punt steken.
Achter Yannic en Martijn wist Onno beslag te leggen op plaats 3 in groep 1 met 5 punten. Onno verloor tegen Yannic en Martijn, maar wist zijn andere partijen te winnen.

In groep 2 was er één duidelijk de beste, namelijk Terence Numans. Hij kwam te laat binnen, waardoor hij begon met een 0 in ronde 1. Vervolgens raakte hij op stoom en wist alleen Yannic hem te stoppen. Met 5 uit 7 wist hij daarmee overtuigend groep 2 te winnen.
Achter Terence was het wel spannend en bleek Niek Bats uiteindelijk runner up met 4 uit 7. Achter Niek was het Aert-Willem Stigter die nog net in groep 2 viel in tegenstelling tot zijn jongere broer Rens. Aert-Willem kwam tot 3,5 punt.

Voor groep 3 was het lang spannend. Veronique Boguslavskii werd op het allerlaatste moment toch een groep hoger geplaatst, waardoor ze ook in de zwitserse competitie mocht meeschaken. In de laatste ronde maakte ze het oud-lid (en 9 jaar ouder) Dani Dokter het heel moeilijk, maar uiteindelijk bleek Dani toch net wat gehaaider. Daarmee bleef Joas Tiggelaar met 4 punten Veronique overtuigend voor, maar ook Dante Chiappino met 3,5 punt. Veronique volgde vervolgens met een gedeeld 3e plaats op 3 punten, maar haar weerstandspunten (en SB) waren beter, waardoor zij er met de 3e prijs vandoor ging.

In de 4 laagste groepen werd er in groepen van 8 geschaakt tegen gelijkwaardige tegenstanders.
In groep 4 was het uiteindelijk Dyelain ten Donkelaar die de beste was met 6 uit 7. In ronde 3 was ze tegen een nederlaag aangelopen tegen Hein Maathuis, maar in de laatste ronde wist ze Ben-Ji Thio voorbij te streven in een bloedstollende finalepartij. Ben-Ji had 2 zetten voor het eind een dolle dame (hij kon blijvend zijn dame weggeven voor pat), maar hij zette zijn dame op de verkeerde plek, waardoor Dyelain mat in 1 kon geven. Achter Dyelain eindigde Ben-Ji met 5,5 punt op een ongedeeld 2e plaats, gevolgd door Hein Maathuis, die tot 4,5 punt wist te komen.

Groep 5 was een stuk spannender, naast het feit dat in de laatste ronde bleek dat de uitslagen verkeerd waren doorgegeven liep ook iedereen hier tegen een nederlaag aan. Met enkele remises daarbij bleek dat de nummer laatst 2 punten had, en de nummers 1 tot 5 punten kwamen. Kortom, men was goed aan elkaar gewaagd!Uiteindelijk bleken Wessel Mol en Evi Maris tot 5 punten gekomen te zijn. Het onderlinge duel had Wessel gewonnen, net zoals dat hij meer SB-punten had, waardoor hij met de overwinning ervandoor ging. 2e werd dus Evi Maris, ook met 5 punten. Achter hen eindigde het jongere zusje van Evi op een verdienstelijke derde plaats. Lauri Maris, pas 6 jaar oud, wist namelijk tot 4 punten te komen. Een erg knappe prestatie!

Groep 6 was een stuk meer recht toe recht aan. Vanaf het begin schoot Vin Veldboer uit de startblokken en met een klinkende overwinning in ronde 2 op de sterkste ratinghouder Nathan Tiggelaar uit de groep was hij niet meer af te stoppen. Vin wist uiteindelijk tot een perfecte score te komen en met 7 uit 7 zijn groep te winnen. Daarmee was hij ook direct de enigste deelnemer van het SG Max Euwe jeugdtoernooi die alles wist te winnen.Achter Vincent was het wel een stuk spannender. Nathan verloor van Vin en van Eva Mia, maar voor de rest wist hij alles te winnen, waardoor hij met 5 uit 7 de nummer 2 werd. Achter Nathan was het Eva Mia, doordat ze enkele halfjes weggaf tot 4,5 punt kwam, die de 3e plek wist te grijpen.

In de laatste groep, groep 7, waren veel kinderen die voor de eerste keer een toernooi meespeelden. Hier bleek dat Karsten Kluin, die schaakt op zijn school, de handigste was. Met 6 uit 7 mocht hij als allereerste van alle kinderen een beker uitzoeken en hij koos ook direct voor de grootste beker die er was.Achter Karsten kwam Gerwin Trip die met 5 uit 7 duidelijk 2e werd. Voor de 3e plaats was het een stuk spannender, want Mina Todorovska, Matthias Yacob en Isa Schooten hadden alle 3 een totaal van 4 uit 7 gehaald. Aangezien SB de doorslag gaf was het uiteindelijk Mina die er met de 3e plaats en daarmee een beker vandoor ging.

Al met al een zeer geslaagd toernooi wat volgend jaar weer een vervolg krijgt. Namens Kristianne, Jasper, Jessica, Rene, Jarich en mijzelf wil ik een ieder bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en hopelijk zien we er volgend jaar weer zoveel of zelfs nog meer!

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen