SG Max Euwe is het seizoen behoorlijk sterk uit de startblokken gekomen.
In totaal zijn er tussen begin september en 11 oktober 9 teamwedstrijden gespeeld en zijn er al 7 overwinningen behaald.

Ons eerste team wist in haar eerste 2 wedstrijden tot 2 matchpunten te komen. Na een onnodige nederlaag thuis tegen De Wijker Toren werd afgelopen zaterdag tegen het sterker geachte Zukertort Amstelveen wel de punten behaald. Met supersub Jochem in de gelederen werd een 6-4 overwinning behaald.

Het tweede team deed het nog beter met 2 overwinningen. In de eerste wedstrijd werd buurman Lonneker verslagen met 5-3, waar vooral de zege van Raoul eruit sprong tegen hun kopman. Afgelopen zaterdag was MSV de gastheer en debuteerde ons nieuwe jeugdtalent Rembrandt bij onze club. Vooral de prestaties van Mees (remise tegen GM de Vreugt) en de overwinning van Gerrit Jan (tegen Roel Donker) bezorgden ons een 2e 5-3 overwinning.

Met de sterkste tegenstanders in de eerste 4 wedstrijden leek ons derde team het zwaar te krijgen in het begin van de competitie. Als we mee wilden spelen om het kampioenschap moesten we gelijk scherp zijn. Titelkandidaat Caissa 3 werd in de eerste wedstrijd met 4 1/2 - 3 1/2 verslagen en dat kunstje werd uit bij Almere herhaald. Jasper en Thomas namen hier het team op sleeptouw met 2 overwinningen.

Het vierde team had te kampen met veel uitval in de eerste 2 wedstrijden. Echter zorgde dit niet voor het slinken van de kampioenskansen, want Lonneker werd met 6-2 terugverwezen en ook HSC Stork werd in Hengelo met 5-3 verslagen. Peter herhaalt zijn sterke spel van vorig seizoen met 2 overwinningen en ook invaller Rene wist al 2x te scoren.

Ons vijfde team had de eerste ronde vrij, dus daar valt nog weinig over te zeggen. In de 2e klasse SBO mocht ons zesde team beginnen tegen het sterke Almelo 3. Op de hoogste borden ging het mis, waardoor een 5 1/2 - 2 1/2 nederlaag niet te voorkomen viel.

De komende weken zullen ook onze viertallen beginnen. Benieuwd hoe we het er met ons allen vanaf gaan brengen!

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen