Wahe Boghossian heeft afgelopen zaterdag het 12e GP jeugdtoernooi van SG Max Euwe gewonnen. In totaal kwamen er 48 kinderen (16 meisjes!!) op de mooie herfstzaterdag naar Enschede om met elkaar de strijd aan te gaan op het schaakbord (en sommige ook op het voetbalveld).

In de hoofdgroep die bestond uit 17 kinderen (groep 1 t/m 3) was Wahe uiteindelijk de sterkste met 6 uit 7. Het bleef lang spannend nadat Wahe in ronde 2 zijn meerdere moest erkennen in Evi Maris. Echter in de onderlinge strijd tegen zijn grootste concurrent Joas Tiggelaar (die begon met 4 uit 4), was Wahe toch echt de sterkste en kon hij op de overwinning af gaan. Joas werd tweede, knap gedeeld met Claire van Vuure met 5 uit 7.

In Groep 2 ging de strijd lang tussen Evi Maris en Jelmer Lansink, maar in de laatste ronde werd er door Jelmer aan het langste eind getrokken. Hij won van Evi en kwam daarom met 5 uit 7 een half punt boven haar. Het lijstje werd aangevuld door Lauri Maris met 4 uit 7.

De spelers in de derde groep hadden een zware kluif aan deze zwitserse poule, maar hebben zich zeer knap verweerd. Wouter Zandsteeg had een zware laatste ronde, waarin hij mocht aantreden tegen Wahe. Hij stond echter een punt los. Zijn naaste concurrent Karsten mocht aantreden tegen Joas. Beide hebben zich knap verweerd, maar het mocht niet baten. Hierdoor werd Wouter toch nog eerste in de derde groep met 4 uit 7. Karsten werd knap tweede met 3 uit 7. De derde plek was nog even spannend, want deze werd volledig gedeeld door Vin Veldboer en Casper Algera (beide 2.5 uit 7). Na een spannende snelschaakpartij mocht toch Vin uiteindelijk op het podium treden voor de derde plek.

De vierde groep werd gewonnen door Maarten Meulenkolk, die slechts één nederlaag leed, en wel tegen de nummer twee, Gerwin Trip. De derde plek ging tussen Joris Beltman en Eva Mia Jaansoo, maar op tie-breakers trok Eva Mia aan het langste eind.

In groep 5 eindigden Julian Gringhuis en Cas de jonge allebei op zes punten. Vanwege een onderlinge overwinning haalde Julian iets meer sb-punten, waarmee hij de groep won. Derde werd Eli Korkis, die op tie-breakers Mart de Jonge voor bleef.

In groep zes waren geen tie-breakers nodig. Tom Janssen won met zes punten, op de voet gevolgd door Tristan van der Tuin met 5,5 en Lisa van Dijken met 4,5 punt.

En dan tenslotte de zevende groep, waar Pim rosbergen eerste werd door te winnen van Eli Korkis, die met ook zes punten tweede werd. Ongedeeld derde werd Floris Bruijnsters met 5 punten.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen