In de ochtendsessie van de A groep speelde Thomas op bord 1 met wit. Hij kwam niet door de verdediging van Sjaak Piest en het punt werd gedeeld. Vincent won door 'une petite combinaison' het volle punt. Ton kwam na een ingewikkeld middenspel uiteindelijk in een eindspel met een pion minder terecht. Dit wist Ton remise te houden.

Tijdens de middagpartij in de A groep zagen we niet Thomas terug want hij had een bye opgenomen, maar wel de talentvolle jeugdspeler Rembrandt. Die meteen (na twee byes) zijn eerste punt met wit wist te scoren. Op bord 1 speelde Vincent met wit een remise tegen Krosenbrink en Ton won het eindspel met pion meer tegen Thomas Hummel en hij staat daardoor samen met acht andere spelers aan de leiding.

 

In de ochtendsessie van de B groep speelde Peter een spannende partij tegen Yannic. In een gunstig eindspel voor Yannic bleek hij bijzonder handig en kon een punt bijschrijven. Joop werd gedwongen passief te spelen en in tijdnood ging het helemaal mis.

De middagpartij van Yannic eindigde in remise. Peter schudde behoorlijk aan de boom en dat resulteerde in een punt en hij staat daarmee weer terug in de top van het klassement. Bij Joop ging het opnieuw mis en hij zal resterende rondes moeten gebruiken om zich te revancheren.

 

In de ochtendsessie van de C groep haalde Cees soepel een punt binnen. Dit kan eveneens gezegd worden van Onno die het aanstormend talent Wahe met een schitterend combinatie in het stof liet bijten. 

Tijdens middagpartij stond de 'kraker' Cees vs Onno op het programma. Cees won het onderlinge treffen en wellicht kunnen al van een 'vorentscheidung' spreken.

 4de en 5de ronde 5 maart 2016

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen