Bord 1 H. Burer vs D.Rabbers is hier live te volgen.

 

Klasse 1: Max Euwe 5 vs Vrimot 1

20:50 uur

Een kleine tegenvaller op bord 2. Albert liep tegen een huisvariant op van zijn tegenstander en kan na een kleine drie kwartier opgeven.

21:35 uur

Bord 5 wint. Richard had een veropgerukte pion die uiteindelijk de wedstrijd besliste.

22:00 uur

John wint op bord 8 en daarmee zet hij ons voor het eerst deze match op een voorsprong.

22:20 uur.

Daniel verliest op het livebord. Zijn gambiet kwam niet goed uit de verf. Hysen op bord 3 speelde remise. Hij werd gedwongen om, geheel tegen zijn natuur in, passief te spelen.

22:35 uur

Bord 7 Onno (met zwart) wint. Vanuit een solide opening van wit ontstond toch ineens een tactische stelling. Mede omdat wit nog de Koning in het midden hield. Even later kon Onno de winst binnenhalen....En we staan weer voor. Nog 1 bordpunt nodig voor de maximale matchpunten. Dick en Niklas spelen nog en beide hebben een goede stelling.

23:10 uur

Dick wint op bord 6. Zijn tegenstander stribbelde nog even tegen en gooide wat stukken naar de Koning, maar Dick gaf geef krimp en nam de aanval over. De match is hiermee gewonnen. Niklas is nog bezig....

23: 25 uur

Niklas heeft waarschijnlijk Karpov als schaakheld. Hij maakte subtiele manoeuvres en wist de tegenstander helemaal zoek te spelen. Toch werd het nog een spannend tijdnoodduel.

Eindstand 5.5 - 2.5

 

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen