Dinsdag 21 september werd in het Terphoes aan de Noordhollandstraat de landelijke Schaak-Off gehouden. Over het hele land doen verenigingen hieraan mee, en het is een groot succes. Bijna duizend thuisschakers gaven zich op. Voor Max Euwe betekende dat 12 aanmeldingen. Ook de krant besteedde er aandacht aan. Omdat we verzuimd hadden te vertellen dat mensen zich vooraf moesten opgeven kwamen er op de clubavond spontaan zeven bezoekers die mee wilden doen. Natuurlijk werd dat geregeld, zodat we met aanvulling van één clublid maar liefst vijf vierkampen konden spelen. Bedankt Nordien!

 

SchaakoffSGMaxEuwe21092021

 

De groepen zijn ingedeeld op speelsterkte en de winnaars gaan naar de regionale finale. De winnaars van die finale mogen in de landelijke finale spelen. De weg naar de roem is dus kort!

Wat me opviel was allereerst het niveau van de partijen. Dat lag veel hoger dan ik had gedacht. Er werd serieus nagedacht en er waren veel spannende partijen te zien. Bovendien viel op dat de sfeer bijzonder goed was: schaken verbroedert. Alle deelnemers waren uitgenodigd volgende week vrijblijvend langs te komen voor een lange partij en velen kondigden aan te zullen komen. Kortom, dit geweldige idee van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond pakte voor onze vereniginig super uit!

 

Schaakoff2SGMaxEuwe21092021

 

De eindstanden van de vierkampen waren:

Groep A 1. Mario vd Wal 2. Ward Gasthuizen 3. Steven Elshof 4. Sepand Sandeghi

Groep B 1. Lucas Kingma 2. Luc Weeber en Huub Zurhorst 4. Erwin Elshof 

Groep C 1. Nomad Speek 2. Luc van Noort 3. Samy Barsoma 4. Hein Abbink

Groep D 1. Peter van Rossum 2. Yasmine Molendijk 3. Maike de Jong 4. Kaan Colakhasanoglu

Groep E 1. Brent de Valk 2. Nordien Maduro 3. Lucas Moleman 4. Colin Wilkinson

 

Wat mij betref een toernooi om ieder jaar te herhalen!

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen