Het was lekker weer en het is een prachtige route door het bos, dus ik heb een mooie omweg gefietst, ook al was het niet helemaal de bedoeling... Gelukkig nog wel ruim op tijd aangekomen in het Denksportcentrum van Hengelo. Bij binnenkomst wachtte ons een grote zaal, waar alle tafels klaar stonden om aan gebridged te worden. Van acht hiervan werd netjes de kleedjes verwijderd en de bied-setjes vervangen door schaakborden. Voordat we beginnen met de wedstrijd is er wat ongewis over de tijdverdeling: hoe zit het nou?

 

De SBO heeft dit jaar, in navolging van de KNSB, ook in de promotieklasse een nieuw tijdssysteem doorgevoerd. Dit is bijster slecht gecommuniceerd naar de leden, waardoor enkele aanwezige spelers er afgelopen week per toeval achter deze vernieuwing waren gekomen, bij het nalezen van het regelment. Maar goed dat we vandaag wel op tijd op de hoogte waren: 1:30 plus 0:30 na 40 zetten en gedurende de hele partij +30 sec per zet.

 

De klokken moesten hierop worden ingesteld. Ook nog niet zo gemakkelijk als je denkt! Gelukkig speelt Albert in ons team, die ons deze functie van de dgt haarfijn kon uitleggen. Verschillende regels voor verschillende versies van de dgt's ivm. veranderende regels van de FIDE. Tien minuten te laat begonnen we hierdoor aan de wedstrijd. Vijf minuten na begin, werd ons nog even door de thuisspelende ploeg op het hart gedrukt de telefoons uit te zetten, gevolgd door dubieuze acties waar we hier beter geen woorden aan vuil kunnen maken.

 

Na een half uur loop ik eens rond om de stand van zaken op te nemen. Er is nog weinig aan de hand, behalve dat Levi, overigens als enige gekleed in het Max Euwe-tenue, 1:31 op zijn klok heeft staan... Hij was dan ook als eerste klaar door, na wel een uitstekende partij gespeeld te hebben, uiteindelijk helaas toch een domme fout gemaakt te hebben. Deze nederlaag werd voorbeeld voor de partijen om hem heen. De een na de ander verloor z'n partij, waardoor het een tussenstand van 5-0 gaf. De laatste drie partijen eindigden in remise.

Ik fiets nog even langs DGT, maar tref daar geen opbeurende resultaten aan. Net als de eerste ronde op 21 september, was het vandaag onze dag niet.