Afgelopen woensdag streden er zes basisscholen om te titel van beste schaakschool van Enschede. Het was een geslaagde middag met een goede sfeer. In tegenstelling tot vorige jaren speelden de kinderen aanvankelijk niet in een team, maar individueel. Dit heeft als voordeel dat er geen kinderen buiten de boot vallen omdat het soms lastig is voor een school om een veelvoud van vier kinderen te laten meedoen. Na zeven individuele rondes wordt bij iedere school bepaald welke vier kinderen het beste gespeeld hebben. Deze spelen vervolgens als school tegen de andere scholen.

 

Na de individuele rondes was de tussenstand bekend. Terence voerde lijst aan met een verpletterende 7 gewonnen partijen, op de voet gevolgd door Ruben met 6 punten en Dee-Jay met 5,5. Er waren ook prijzen voor de beste kinderen uit elke groep (schoolgroep).

 

Groep 5: Nico (4,5); Wouter (3); Ruben (5)

Groep 6: Gijs (5); Joep (3); Noortje (3)

Groep 7: Terrence (7); Ruben (6); Dee-Jay (5,5)

Groep 8: Mae-Lynn (5); Emma (5); Bram (4,5)

 

De complete uitslag is hier te vinden.

 

In het scholenklassement had uiteindelijke Drakensteyn gewonnen. Als gevolg kregen ze kampioenstitel en de felbegeerde troffee die daarbij gebruikelijk is. De uitslagen van de scholencompetitie zijn hier te vinden.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen