Dinsdagavond, V2 tijd! Gesteund door het thuisvoordeel traden we aan tegen mede koploper Raalte. In onze vertrouwde opstelling lukte het mij opnieuw om in zeer korte tijd een belachelijke stelling op het bord te krijgen, die in alle opzichten gewonnen leek. Joop stond intussen op bord vier in al onze ogen straalverloren; dus het leek aan te komen op de eerste twee borden. Aangezien Frank tegenwoordig een vaste remise lijkt te zijn lag de druk bij captain Sjoerd.

Ik voelde me erg rot over de ontstane situatie; het hoort een teamprestatie te zijn en ik was erg bang dat V2 telkens bij voorbaat al uit zou gaan van een punt van mijn kant en daarom wellicht in de toekomst steken zou laten vallen. Het leek me dus essentieel om in deze cruciale wedstrijd daar eens een punt van te maken. Ondanks een stuk voor liet ik me verrassen en kwam in een stelling terecht waar ik mat niet meer kon vermijden (Facebook diagram 2, na 18 ... Pe7 volgt 19. Pxe7 Kxe7 20. Lxe6 fxe6 en dan komt het vernietigende 21. Txb7+). Ik wist uiteraard dat V2 een echt team is en dat mijn teamgenoten deze kleine misser wel goed zouden maken.

Sjoerd maakte daar ook goede vorderingen mee (diagram komt later op Facebook heeft hij ons beloofd!) door een dame te veroveren tegen 3 lichte stukken. Naar eigen zeggen had hij daarna nog een aantal winnende zetten die de situatie onhoudbaar maakten voor zijn tegenstander. Frank was ondertussen al een tijdje in een gewonnen stelling aan het nadenken op welke wijze en op welk moment hij remise aan zou bieden... en Joop had gezien hoe de kansen op bord 3 gekeerd waren en hij was bezig met eenzelfde stunt uit te halen op vier. Alle aanvalsstukken van zijn tegenstander werden geruild en aan het einde van de rit stond Joop een stevig stuk voor. Frank had al even eerder, volledig op Joop vertrouwend zijn tegenstander een schappelijke remise aangeboden waardoor de derde overwinning een feit was.
Te zien op onze Facebookpagina: Bijgevoegd diagram 1: ik win een stuk, diagram 2: ik verpruts de partij
Alle supporters dank voor het "vijfde man" zijn! De volgende twee ronden spelen we ook thuis, we hebben alles nu in eigen hand om kampioen te kunnen worden!