Een verslag zonder diagrammen deze keer (mijn partij was niet heel boeiend voor de verandering). V2 treedt weer eens aan, en opnieuw tijdens het snelschaken intern. Je zou bijna denken dat ze bang voor ons zijn dat het snelschaken altijd tijdens de viertallen valt. In elk geval miste ik opnieuw de kans om voor het echie tegen Frank te kunnen schaken. Gelukkig compenseer ik dat genoeg door op de ipad te schaken tegen Sjoerd en idiote stellingen te produceren.

Maar genoeg hierover, tijd voor de wedstrijd. Op voorhand waren we favoriet, de vorige keer hebben we onze tegenstander van vanavond verslagen met 2,5-1,5 (hoe kan het ook anders) alhoewel we daar destijds wel wat geluk bij hadden (Sjoerd mazzelde met een e(e)uwig schaakje voor het winnende halfje).
Deze keer trad Mat-ador aanzienlijk zwakker aan, want ze misten twee spelers. In gedachten hadden we dus al de monsterscore genoteerd die we konden gebruiken om deze ronde al kampioen te worden (we liggen twee matchpunten en anderhalf bordpunt voor op concurrent Raalte die gisteravond speelde tegen EDS in Delden).

Frank speelde voor de verandering eens niet zijn beproefde variant waarin hij geforceerd remise kon afdwingen, ik werd geheel tegen mijn zin in een Slavische variant gedwongen en Sjoerd had het niet al te makkelijk op bord 1. Joop stond ondertussen niet perse slecht maar was lang aan het nadenken omdat zijn stukken op de verkeerde vleugel stonden en hij risico liep op een offer met aanval als hij niet zorgvuldig was.

Frank combineerde dat het een lieve lust was en was als eerste klaar! Geen tijdnood! Geen remise! En we vieren bovendien dat Frank voor het eerst dit seizoen (nou ja op ronde 1 na dan) weer eens op 50% staat! Dat moest ook wel trouwens want we hadden afgesproken om allemaal om de beurt eens te verliezen. Dit om het spannend te houden en om ons allemaal ook eens een uitglijder te kunnen permitteren.

Ik was ondertussen nog aan een zuchten in een afwachtende stelling. Ik stond niet slecht maar ik jaag liever met een toren minder de vijandige koning het hele bord over in de vage hoop nog wat terug te krijgen dan dat ik in een Slavische opstelling afwacht tot de tegenstander besluit hoe hij mij wil gaan aanvallen. Dat laatste besloot hij gelukkig helemaal niet, maar hij ruilde zijn beste stukken af tegen mijn slechtste en maakte mijn leven een stuk prettiger. Daarna had ik niet veel moeite het karwei af te maken: 2-0. Onze kannonnen Sjoerd en Joop waren toen nog bezig. Sjoerd tegen zijn "angstgegner" en Joop inmiddels ontsnapt aan de lastigheden in zijn stelling met weinig tijd op de klok. De tegenstander van Sjoerd gaf maar remise (in een erg goede stelling voor hem) omdat het op bord 4 ook wel remise zou worden. Joop had echter besloten het veilige toreneindspel te vermijden om een gokje te wagen met een pionneneindspel. Daar bleek hij zich echter net even verteld te hebben, en hij zat niet meer in het vierkant.
Gelukkig was het ook de beurt aan Joop om te verliezen want hij stond nog altijd ongeslagen souverein bovenaan de V2 topscoorderslijst. Goh, ik ben benieuwd wie daar nu staat. Die mag natuurlijk de volgende keer weer eens verliezen en dan komt het dus op de anderen aan. :O

Nu ja, afwachten wat het resultaat in Delden is geweest. Bij puntverlies van Raalte zijn we al kampioen, bij 2,5-1,5 of 3-1 voor Raalte hebben we genoeg aan 1,5 bordpunt in de laatste wedstrijd. Bij meer dan 3-1 voor Raalte mogen we in de laatste ronden niet van Raalte verliezen om kampioen te worden.

To be continued!