V3 met drie dichtbij overwinning tegen ENO.

Eigenlijk deed het er vandaag niet toe. Tenslotte hebben we in de viertallen klasse 1 maar één doel: zorgen dat V2 geen kampioen wordt. En V2 heeft uiteraard datzelfde doel maar dan zorgen dat V3 geen kampioen wordt. U vraagt zich misschien af waarom zo'n negatief doel? Dat is helemaal niet negatief. Dit is de oplossing voor een problematische klasse. Zo hebben we beiden een haalbare ambitie en is het zelfs mogelijk dat we allebei een succesvol seizoen hebben! Maar goed, we moesten naar Nijverdal, en al willen we graag dat V2 geen kampioen wordt, expres verliezen is natuurlijk niet aan de orde. Daarvoor hebben we teveel eergevoel, en we willen de opdracht van V2 om ons geen kampioen te laten worden ook niet te makkelijk maken.

Helaas werd Onno ziek. (beterschap Onno!) Gelukkig was er al een reserve, want ik kon misschien niet mee (uiteindelijk toch wel). Maar die reserve bleek ook ziek. En de reserve van de reserve had al beloofd in V4 te spelen. Zo bleek uiteindelijk dat zo ongeveer iedereen die bereid was op maandag te spelen ziek zwak of misselijk was. Met drie gingen we dus naar Nijverdal, gelukkig wel versterkt met Wouter Jans die natuurlijk een welkome aanvulling is en zeker niet onder doet voor Csaba die al tijdig had aangegeven dat hij belangrijkere dingen te doen had dan tegen ENO spelen...

Helaas bleek Johan op den Dries weer van de partij, en hij werd mijn tegenstander. Dat vond ik persoonlijk erg leuk maar voor het team betekende dat wel dat we een moeilijke opgave hadden om te winnen. Sjoerd speelde (zoals verwacht) tegen Etienne Alssema en Wouter Jans op drie tegen Marcel Lamers.
Sjoerd begon slecht maar Etienne had steeds meer last van de onrust in de speellocatie en begon fouten te maken. Daardoor kreeg Sjoerd een kleine kwaliteit voor en een mooie stelling met allerlei matdreigingen. Wouter had ondertussen solide gespeeld en een klein voordeeltje te pakken die hij leek te gaan uitbouwen naar een overwinning.

En ik zei de gek? Ik stond ondertussen na een mooie partij gewonnen tegen Johan. Maar juist toen de overwinning binnen was speelde ik te snel en vergooide ik het helemaal. Erg jammer, maar wel een enorm spannende partij en het geeft deze burger moed dat ik zonder het te stelen in een gewonnen positie ben gekomen. Volgende keer even rustiger en dan maak ik het wel af... (bekijk de partij op de partijen pagina van zaterdag - alleen voor leden).
Wouter en Sjoerd wonnen daarna wel en het eindigde daarom gelijk met 2-2.

V2 maak jullie borst maar nat. Nou ja, figuurlijk dan maar, anders leidt dat zo af...