In mijn mailbox trof ik een interessant bericht van Rob. Hieronder zijn ontmoeting met Max Euwe in 1976.

 

Hierbij stuur ik je de uit mijn geheugen opgegraven partij tegen Max Euwe. Het was een kloksimultaan door hem, waarbij hij al snel een stoel bij mijn bord zette.

RbAlb39Euwe

Rob Bertholee vs Max Euwe

Op de foto was er nog een ander bezig en de meesten hadden snel verloren. Na de partij was ik wel trots op het tussenschaakje 21. …Dc4+, omdat dit de Koning verdreef naar een zwart veld in de weg van de loper. Achteraf was het eigenlijk een nog best aardige partij, waarbij ik zijn openingsfoutje dacht af te straffen, maar de computer weet natuurlijk beter. ;-) 26.g3 leek me toen de beslissende fout, maar die komt kennelijk net iets later. In ieder geval een leuke geschiedenis om weer eens te memoreren!

 

 

 

 

Reacties  

# Luc Compagnie 09-03-2021 09:06
Toen ik 14 was heb ik tegen Euwe remise gespeeld in een simultaan. Je hebt altijd baas boven baas! Overigens herinner ik me hoe vriendelijk hij was. Toen ik als laatste nog was overgebleven zei hij: je mag rustig nadenken, hoor. En na afloop zei hij tegen mijn trotse vader: hij heeft heel goed gespeeld. Ik herinner me dat ik remise aannam in een toreneindspel waarin ik nog winstkansen zag. Maar Euwe zei: dit is remise. En als hij het zegt....
Antwoorden

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen