Dit seizoen begint ons avontuur met een massakamp tegen Hardenberg. Ons derde reist samen met ons af, zij spelen tegen Hardenberg 1 in de KNSB, wij mogen aantreden tegen Hardenberg 2. Dan is er tegelijk ook nog een wedstrijd van het Talententeam in dezelfde speelruimte. Genoeg te beleven dus.

Helaas begonnen we - al gisteren - slecht, want T5 bleek het enige team van de eerste ronde die niet met alle basisspelers aan de wedstrijd kon beginnen. Onze drijvende kracht Jarich was helaas ziek, maar een andere ijzervreter was gauw gevonden in de persoon van Csaba.

Daarna begon het zweten, want het was warm en moeilijk. Hardenberg is een lastige tegenstander, en we hebben het eigenlijk altijd moeilijk tegen hen. Vorig seizoen hadden we met T5 een zware nederlaag en het jaar ervoor was T4 kampioen geworden door van Hardenberg 2 te verliezen. Maar we hadden ons voorgenomen om dit seizoen punten mee naar huis te nemen. Toch kwamen maar liefst drie teamleden aan mij vragen of ze remise mochten aanbieden/aannemen. Ik moest ze allemaal "liever niet" verkopen omdat het er niet zo goed uitzag tot een uur of 16:00.

Vanuit verloren positie wist Csaba alleen plotseling te winnen, en dat veranderde de situatie nogal. Zelf had ik inmiddels verloren en ik zag Peter van Bart langzaam maar zeker de winst binnen hengelen. Omdat Rene intussen remise niet meer kon ontlopen en ook Yannics winstpoging mislukte en op remise bleef steken stond het 3-2 voor ons. Er speelden nog drie borden. Albert leek potremise te staan, al had hij een dubbelpion die als klein nadeel gezien kon worden. Robert had een wilde stelling maar leek toch de betere kansen te hebben en Joop stond in een wat onduidelijker eindspel iets beter. In mijn meest voorzichtige schattingen eindigde de wedstrijd in 4-4, en het leek zelfs even op 5-3 voor ons af te stevenen.

Maar toen sloeg het noodlot toe: Joop wist zijn winstkansen niet te verzilveren en moest genoegen nemen met remise, en Robert kwam niet goed uit de wilde stelling en verloor. De tegenstander van Albert ging er even goed voor zitten en speelde net zo lang totdat Albert een klein foutje maakte. Daar gingen de matchpunten, glipten zo tussen onze vingers door. Ook het derde kon het niet bolwerken tegen het sterke Hardenberg 1, dus de massakamp van ronde 1 is qua resultaat voor ons niet zo best verlopen. Daar staat tegenover dat het in Hardenberg altijd prettig schaken is, dus moeten we het volgend jaar maar nog eens proberen. Die revanche moet er toch een keer inzitten...